Японското министерство на отбраната съобщи, че през последните четири дни е

...
Японското министерство на отбраната съобщи, че през последните четири дни е
Коментари Харесай

И Япония следи две руски фрегати край Тайван и Окинава

Японското министерство на отбраната съобщи, че през последните четири дни е следило два съветски военни кораба във водите наоколо до Тайван и японските острови Окинава.

Във вторник Министерството на защитата на Тайван също съобщи, че е забелязало две съветски фрегати край източното си крайбрежие и е изпратило самолети и кораби за наблюдаване.

Миналия месец японското държавно управление предизвести, че повтарящата се руска военна интензивност наоколо до японска територия, в това число взаимни учения с китайски сили, е причина за " сериозна угриженост ".

Япония и Тайван се причислиха към Съединените щати и западните съдружници в обединението за широкообхватни наказания против Русия поради военната й експанзия към Украйна.

Според японското министерство двете фрегати са били видяни за първи път във вторник сутринта на 70 км югозападно от японския остров Йонагуни в префектура Окинава покрай Тайван. Според отчета корабите са се движили напред-назад във водите сред Йонагуни и Тайван, придвижили са се на изток и за финален път са били видяни във водите сред островите Мияко и Окинава.

Миналата седмица " Интерфакс " заяви, че кораби на съветския Тихоокеански флот са навлезли в южните елементи на Филипинско море, с цел да извършват задания в границите на отдалечен преход.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР